Az oldal gondozója és a módszer népszerűsítője:
Gyógytornapraxis.hu

Praxisunk mozgásterápiás eljárásai


Teljes gerincanalízist követően egyénre szabott gerinctorna beállítása
, a későbbi felülvizsgálat függvényében a sorozat módosítása, betanítása. Terápiás edzésterv a gerincpanaszok függvényében.

Dorn-terápia – Dieter Dorn által kidolgozott gerinc- és ízületi terápia. Alkalmazható funkcionális végtagrövidülés, csípőízületi szubluxáció, kismedencei blokád, gerincferdülés, degeneratív gerincbetegségek esetén.

Cyriax-féle manuálterápia – A metódus a végtagok ízületeiben, valamint a gerincoszlop csigolyáiban fellépő mobilitási blokkok észlelését, vizsgálatát és terápiáját teszi lehetővé.

Mulligan-manuálterápia – Ezen eljárás során az ízületi relaxációra, a tok és a szalagok célszerű, mérsékelt nyújtására, az ízületi játék helyreállítására, a mozgathatóság elősegítésére, valamint – a felsoroltak eredményeképpen – a fájdalom csillapítására törekszünk.

Hanyagtartás, gerincferdülés, Scheuermann-, Bechterew-betegség gyógytornája.

Gerinciskola, medencebeállító torna, tartáskorrekció és stabilizáló tartásjavító torna.

Klapp-gerinctorna – A módszer egy tizenhat gyakorlatból álló, a tér minden síkjában aktívan haladó erősítő, nyújtó, mobilizáló, korrekciós mozgássor.

Idegmobilizáció – Perifériás idegproblémákkal küzdő betegeknél alkalmazható diagnosztikus és terápiás metódus speciális fogás- és mozgáskombinációkon keresztül.

Emlőműtét utáni rehabilitáció, nyirokmasszázs.

Osteroporosis torna, enthesopathia gyógytornája.

Szülésre felkészítő és szülés utáni gyógytorna – Preventív jellegű, szülés előtti felkészítő foglalkozás célszerűen szét nem választott testi, lelki, szellemi vonatkozásban egyaránt.

Manótorna, lúdtalp, bedőlt boka gyógytornája, Achilles-ín nyújtása – Kulcs a megelőzés.

Túlsúlyos gyerekek gyógytornája, metabolikus szindróma gyógytorna.

Baleset, műtét utáni rehabilitáció – Alapját az ízületi funkciók helyreállítása, a korábbi élettani, illetve a körülmények és lehetőségek szabta legjobb mozgáshatárok elérése, az ízület stabilizálása, a körülölelő izomzat megerősítése képezi.

Ízületi fájdalmak, befagyott váll (PHS), fibromyalgia gyógytornája – A fájdalomszindrómák feloldása érdekében a rehabilitáció kiegészül különböző manuális technikákkal.

Habituális vállficam rehabilitációja, váll-hipermobilitás és sportsérülések gyógytornája.

Fejfájáskezelés – Meglepő lehet ez a pont, de a krónikus fejfájás hátterében mozgásszervrendszeri, többnyire és körülhatároltabban a nyak-vállövi izomzat tónusának fokozódása, görcskészsége is állhat.

Jógagyakorlatok tanítása kezdőknek és középhaladóknak – A teljesség igénye nélkül, a filozófiai hátteret mellőzve, kizárólag gyakorlati megfontolások alapján tanítjuk meg a hétköznapokban alkalmazható jóga testtartásokat (ászanák), helyes légzést és mozgássort.

Asztma, hörghurut, tüdőtágulás komplex fizioterápiás kezelése, kötőszöveti masszázs.

Gyógytorna, kötőszöveti masszázs perifériás artériás betegségre, érszűkületre, Raynaud-szindrómára.

Korai fejlesztő pedagógia, gyermekkori pszichomotoros fejlődési zavarok funkcionális kezelése – Gyermek Bobath-terápia, Brunkow-terápia, tibeti hangterápia.


A fenti eljárásokról, alkalmazási területeikről a Gyógytornapraxis.hu "Terápia" menüpontja alatt tájékozódhat részletesebben!

 

Nyitólap | Kapcsolat | Linkek | Fórum | orvosiLexikon.hu